Que és un joc de taula ?

 
 
Que és un joc de taula ?
Per a definir que és un joc de taula primer hem de saber els seus orígens, i ja us dic jo que el tema prové de temps antics,fins i tot abans que la humanitat comences a escriure.
O sigui , que l'interès actual que desperten els jocs de taula, ja el tenien els nostres avantpassats fa més de 5000 anys enrere. Anem a pams per saber com va començar tot.
Els jocs de taula en la prehistòria
En temps prehistòrics ja existien els jocs de taula. Probablement van néixer en la foscor de les coves on vivien els primers homes i dones. Segons les fonts arqueològiques, els primers jocs de taula eren de daus, i es jugava amb ells molt abans del registre de qualsevol llenguatge escrit.
Els primers daus eren fets de pedra i ossos, i amb el pas dels anys i la popularització dels jocs de taula ,cada cop és feien de materials més preuats i sofisticats, com coure, llautó,vidre, ivori i marbre.
Daus amb 5000 anys d'antiguitat
L’Orient Mitjà bressol dels jocs de Taula
Els jocs de taula més antics trobats fins ara es localitzen a les regions al voltant dels rius Nil, Tigris i Eufrates. Val a dir, que en aquesta zona es van inventar altres meravelles que han arribat fins els nostres dies,com el papir, els caramels mentolats o els calendaris .
Al sud-est de Turquia al túmul funerari de Basar Hoyuk es van trobar 49 peces d’un joc de taula amb més de 5000 anys d’antiguitat. Considerada una troballa excepcional ja que es conserven la majoria dels components, i ens podem aproximar a la seva mecànica. Però; quin és el primer joc de taula conegut?
El primer joc de taula conegut
El joc de taula més antic conegut fins els nostres dies és el Joc Reial de Ur. Rep aquest nom del lloc on fou descobert, les tombes Reials de Ur a l'Iraq.
Es creu que aquest joc va ser molt popular durant uns 2000 anys, fins a la invenció del Backgammon . Prova de la seva fama, la demostra que es va trobar un set complert del joc a la tomba del Faraó Tutankamon. El joc Reial de Ur es compost per dos tipus de peces. Set marcadors blancs i negres i tres daus de quatre cares.
Segons diferents entesos, el joc Reial d’Ur és el joc de taula que s’ha jugat durant més anys en l'historia de la humanitat. Ha arribat fins els nostres dies, i encara es juga a moltes regions de la Índia, amb modificacions en el seu reglament i alguns components modernitzats però idèntic en la seva essència.
 
joc detaula més antic
Jocs de taula històrics i .... prehistòrics
En aquest article hem vist els origens i l’expansió dels primers jocs de taula coneguts, seguirem amb una segona part on avançarem en el temps i descobrirem la influencia que han tingut els jocs de taula en les diferents civilitzacions. Aprofitem l’avinentesa per recomanar-vos alguns jocs de tematica històrica que podeu trobar a la nostra botiga web.
Un divertit joc de taula infantil on tindrem el rol de dos faccions de caçadors prehistorics a la recerca de bones peces de caça que ens donarà punts al final de la partida.
Joc de taula infantil Ugha Ugha
En aquest trepidant joc de cartes és recrea el setge de 1714 a la ciutat de Barcelona. Inspirat en la novel·la de Sanchez Pinyol.
Victus el joc de cartes
 
La nissaga de jocs dedicada a posar a provar els teus coneixements històrics, ideal per a vetllades familiars o amb amics setciencies.
El nostre primer joc dedicat als fets de l’octubre del 2017 a la jornada del referendum d’autodeterminació de Catalunya. Actualment podeu fer la pre-reserva.
 
1-O el joc de simulació històrica, joc de taula en català
Aquets només son una petita mostra de jocs de taula Històrics, existeixen moltissims més.
Fins aviat i jugueu!
 

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Español